Lansarea proiectului "Criza refugiatilor într-o Europă a valorilor"
           Activitatea s-a desfăsurat în data de 25.05.2016.
           Pentru a face publică lansarea proiectului "Criza refugiatilor într-o Europă a valorilor" printre elevii liceului si în comunitatea locală, echipa de proiect a organizat o reuniune. Pentru aceasta, voluntarii au împărtit pliante elevilor din scoală si localnicilor, au pus afise care să atragă atentia acestora. Cei interesati au participat la reuniune unde s-au prezentat activitătile planificate anterior. Proiectul le-a stârnit curiozitatea si s-au arătat entuziasmati,  considerând că tema abordată, cea a crizei refugiatilor, este foarte importantă pentru că este cea mai mare criză umanitară după cel de-al doilea razboi mondial.
           La final, cei 75 de participanti, au completat un chestionar ce continea 9 întrebări despre Uniunea Europeană si valorile pe care se întemeiază aceasta, criza refugiatilor si ce măsuri a luat UE pentru a găsi solutii.
           În urma analizei chestionarelor aplicate elevilor am constatat că există o nevoie reală de informare a elevilor privind o mai bună cunoastere a Uniunii Europene si a valorilor pe care se întemeiază aceasta, cresterea gradului de constientizare si responsabilizare a elevilor cu privire la contextul social, economic si politic european contemporan si criza refugiatilor.
          Prin activitătile prevăzute în proiectul "Criza refugiatilor într-o Europă a valorilor", echipa liceului nostru va contribui  la satisfacerea nevoilor de informare a elevilor dar si ale comunitătii locale, privind Uniunea Europeană si valorile pe care se întemeiază aceasta si criza refugiatilor.